Meme Dikleştirme Ameliyatı, sönük ve sarkık memelerin önüne geçmek için, memelerin toplanmasını sağlayan bir cerrahi operasyondur. Yaşın ilerlemesi, kilo kayıpları, hamilelik ve emzirme süreci memelerimizin yıpranmasına, içinin boşalarak sönük ve sarkık bir hale gelmesini sağlar. Meme dokusu ve deri birlikte sarkması sebebiyle, memeyi göğüs kasına bağlayan yapılar uzar. Uzamayı başka bir yöntemle geri alamadığımız için meme dikleştirme ameliyatı ile göğüslerin estetik açıdan daha güzel bir hal almasını sağlıyoruz.
Meme Dikleştirme Ameliyatı
Meme dikleştirme ameliyatı; genel anestezi altında yaklaşık 2-2,5 saat diliminde, meme dokusunun sarkıklığının derecesine bağlı olarak, farklı tekniklerle yukarı kaldırılmasıdır. Ameliyat sonrası özel hazırlanmış sporcu sutyeni benzeri bir sutyen giydiririz. Ameliyat sonrası 1 gece hastanede kalınır. Ertesi gün kontrollerimiz sonrası taburcu edilirsiniz.
Meme Dikleştirme Ameliyatı Sonrası Ağrı
Ağrı diğer ameliyatlardan farklı değildir. Ağrı kesicilerle giderilir.
Meme Dikleştirme Ameliyatı Sonrası İyileşme
Ameliyat sonrası 1 gece hastanede kalınılır. Bu tarz ameliyatlarda, memenin büyüklük ve sarkıklık miktarına göre dren kullanımına karar veriyorum. Dren kullanılması durumunda, 3.günde dren çıkartılıyor. Dren, ameliyat bölgesindeki biriken kirli kanın vücuttan atılması için kullanılır. 3.günün sonrasında 1.hafta ve 2.hafta kontrolleri yapılır. 2.haftada dikişler alınır ve iz giderici tedavinize başlarız. Belli bir dönem göğüslerinizde şişlik olacaktır, gün geçtikçe bu şişler azalacaktır. Ameliyattan sonra 1 hafta istirahat yeterli olacaktır.
Ameliyat Sonrası İz Kalması
Her kesinin olduğu yerde iz kalması olağandır. İzler, ameliyat için karar verilen kesi izine göre farklılık gösterecektir. Bu izler sütyen veya bikini ile saklanabilecek türden olacaktır. Zamanla da izlerin belirginliği azalacaktır.
Ameliyat Sonrası Emzirme
Emzirmeye devam edilir. Bazı durumlarda süt azalması yaşanabilir.
Ameliyat Sonrası Oluşabilecek Yan Etkiler
Kan Birikmesi (hematom): Erken fark edilir. Kısa bir müdahale ile önüne geçilir.
Boyut Farklılığı: Ameliyat sonrası iki memenin ameliyat öncesi farklılığını korumaya devam etmesidir.
Emzirme Kaybı: Bazı durumlarda süt azalması yaşanabilir.
Sarkma Devamı: Ameliyat sonrası iyileşme döneminde meme dokusunda yerçekimi sebebiyle sarkma başlangıcı yaşanabilir.
SİZDEN GELENLER
-
Meme Başı Çevresi Yöntemi ile Meme Dikleştirme Beklentilerimi Karşılar Mı?
Meme başı çevresi yöntemi ile meme dikleştirme ameliyatları genelde meme başının biraz daha yukarı alınması ve memenin minimal derecede dikleştirmesini sağlamaktadır. Hastalarımız genellikle memelerindeki sarkma miktarı çok arttığında bize başvurmaktadırlar. Bu durumda da meme başı çevresi yöntemi yeterli gelmemektedir.
Meme başının yukarı kaldırılması ve az miktarda dikleştirme talebiniz varsa sizin için uygun bir yöntemdir. İstekleriniz yanında genetik yapınız da yöntem seçimimizde etkili olduğundan, muayeneniz sonrasında doktorunuz isteklerinizi sağlamaya çalışmak için en uygun meme dikleştirme yöntemini seçecektir.
Sağlıkla kalın.
-
Göğüs Dikleştirme Sonrası Göğüs Ölçülerimde Artış Olur Mu?
Göğüs dikleştirme sonrası göğüs ölçülerinizde artış olmaz. Göğüs dikleştirme ameliyatları göğüs uçlarınızı ideal konuma almaya ve göğüslerinizin toplanmasını sağlayan bir ameliyattır. Göğüsleriniz ameliyat sonrası daha da küçük görünebilir. Göğüslerinizin toparlanmasıyla birlikte daha da dolgun gözükmesini istemeniz durumunda, Göğüs Büyütme ameliyatı ile kombine edilebilir.
Sağlıkla kalın.
-
Meme Dikleştirme Mi, Meme Dikleştirme + Protez Mi?
Bu konuda esas olan cerrahınızın yapacağı muayenedir.
Sarkıklığınız belli bir dereceye gelmişse Meme Dikleştirme’ye ihtiyacınız vardır. Burada kilit nokta: Ne kadar meme dokusuna sahip olduğunuzdur. Eğer yeterli derecede meme dokusuna sahipseniz, Protezle aynı etkiyi gösterecektir. Aynı dolgunluğa sahip olacaksınızdır.
Eğer yeterli miktarda meme dokusuna sahip değilseniz, ben iki ameliyatı bir yıl arayla yapmayı tercih ediyorum. Muayeneniz esnasında hangisinin daha önce, hangisinin bir yıl sonra yapılacağına karar veriyoruz. Genelde meme dikleştirme önce yapılması daha uygun oluyor. İlk yapılan ameliyatın iyileşmesi bir yıl içinde geçerek, meme dokusu ve cildin tam oturması sağlanmış oluyor. Bununla yıllar içerisinde koyacağımız protezin ağırlığı ile başlayacak sarkmanın bir süre daha ötelemiş oluyoruz.
Eğer meme dokunuz yok denecek kadar az ise her iki ameliyatın aynı anda yapılması ihtimaller arasına girmektedir.
Cerrahınız size en sağlıklı ve konforlu bir süreç yaşatmak için en uygun tercihleri sunacaktır.
-
Ameliyat sonrası sütyen takılması zorunlu mu?
Meme estetiği ameliyat sonrası sütyen takılması zorunludur. Meme büyütme, meme dikleştirme, meme küçültme ameliyatlarında meme cildi ve dokusunun yeni boyutuna alışması için sütyen takılması çok önemlidir. Yaklaşık 1,5 ay boyunca sizin için verilen sütyeni kullanıyorsunuz.
Memelerinizin, yeni boyutuna alışma periyodu olarak da adlandırdığımız bu dönemde siz ne kadar kurallara uyarsanız, ameliyat sonrası alacağımız sonuçlar da daha tatmin edici olacaktır.
-
Meme büyütme ile meme dikleştirme ameliyatı ile birlikte yapılır mı?
Meme büyütme ile meme dikleştirme ameliyatı; memelerde sarkıklık ve dolgunluk kaybının birlikte görüldüğü durumlarda tercih edilmektedir. Fakat unutulmamalıdır ki; fazla büyük protezler zaten sarkmaya müsait bünyelerde meme dikleştirme yapılsa bile daha sonraki sarkmayı arttırabilir. Bu tarz vakalarda büyük protezlerden kaçınılmalıdır.
-
Hamilelik planı olan kişilerin veya hamilelikte meme estetik yaptırmasında sakınca var mı?
Emzirme sonrası, bebeğin sütten kesilmesinden sonra memede deformasyon olacağı için, Hamilelik planı olan kişilerin veya hamilelikte meme estetik operasyonlarını hamilelik sonrası bebeğin sütten kesilmesinden 6 ay sonra öneriyorum.
-
Meme dikleştirme sonrası meme ucunda his kaybı olur mu?
Ameliyat sonrası meme ucunda his kaybı yaşanabilir, geçicidir. Eğer böyle bir kayıp olursa 6.ayda geri dönecektir.
-
Meme ameliyatlarında mamografi gerekli görüyor musunuz?
Estetik Meme ameliyatlarından önce rutin olarak mamografi veya usg çektirmek zorunlu değildir. Ailesinde meme kanseri öyküsü olan ya da diğer risk faktörlerine sahip hastalarda tavsiye edilir. Eğer tetkiklerde şüpheli bir alan varsa, bunun ne olduğu ilgili meme kanseri ile ilgilenen bir genel cerrahi doktoru tarafından tam olarak doğrulanmadan estetik meme ameliyatını yapmak uygun olmaz. Genel olarak 40 yaşın altında başvuran tüm hastalarda usg, 40 yaş üstünde de mamografi tetkiki istiyorum.Bunu istemenin avantajı; ilerde çektirecekleri mamografileri veya usg sonuçları ile önceden çektirdikleri görüntülemenin bulgularının kıyaslama olanağı vermesi. Ayrıca ameliyat öncesi çekilen usg ve mamografi sayesinde tesadüfen yakalanabilecek bir kanser olgusunun atlanmasının önüne geçilmiş oluyor.
-
Meme dikleştirme yöntemleri nelerdir?
Meme dikleştirme yöntemleri meme sarkması ve büyüklüğüne göre yapılan kesiye göre değişiklik gösterir.
Meme Başı Çevresi Yöntemi
Meme başı çevresinden yapılan dairesel iki kesi yapılarak arada kalan cildin çıkartılmasıyla yapılır.
Ters T Yöntemi
Meme altında ters T şeklinde kesi yapılarak sarkık olan cildin alınmasıyla gerçekleşir.
Lolipop Yöntemi
Meme ucunun çevresinin lolipop şeklinde bir kesi yapılarak sarkık olan cildin alınmasıyla gerçekleşir.